Regenponcho kopen? Handigheid & assortiment

Naar verluidt zal het steeds meer gaan regenen. Niet echt een leuk vooruitzicht als je aangewezen bent om naar je werk of anders te gaan op de fiets. Het openbaar vervoer ligt ook niet altijd aan je voordeur, dus je zult toch door een plensbui nog een stukje moeten lopen. Wil je niet als een verzopen kat op je werk aankomen heb je de keuze uit verschillende bekende opties. Je kunt natuurlijk een paraplu meenemen, maar negen van de tien keer laat je die staan als je op de terugweg verrast wordt door een zonnetje.

De oplossing is natuurlijk regenkleding, maar of dat nou prettig is?

Welke keuze maak je? Regenjack, regenbroek of een regenponcho?

Het ligt er veel aan wat je voor keuze maakt, een regenjack, regenbroek of een regenponcho. Er wel van uitgaande dat ze voldoende waterdicht zijn, minimaal 10K, maar liever eigenlijk hoger, mocht je echt in een stortbui terecht komen.  10 K betekent een waterkolom van 10.000, wat weer betekent dat wanneer er meer dan 10.000 waterdruppels op een kolom van 1 cm doorsnede, waarover de stof is gespannen, neerkomen, de stof gaat doorlekken. Wanneer die stof meer kan hebben, bv 15.000 druppels, dan is deze stof dus beter waterdicht enz.

Een regenjas kan handig zijn, maar een regenponcho is toch een stuk makkelijker.

Als je ’s ochtends vertrekt in je regenjas is het niet onwaarschijnlijk dat je later met dat ding onder je arm loopt omdat het toch wel weer lekker warm is, en droog.

Waar laat je dan die jas?

regenponcho kopen

Voordeel van een regenponcho

En daar zie ik het voordeel van een mooie regenponcho, deze zijn lekker licht en worden vaak geleverd met een tasje om in op te bergen, dus stop je de regenponcho net zo makkelijk weer in je tas. (Wel opletten dat het tasje ook van waterdicht materiaal is, wil je niet dat je documenten veranderen in een onleesbaar verpulverd propje papier).

Regenponcho’s zijn ook meestal onesize, en ruim, want je moet hem over je jas kunnen aantrekken.

Het aanbod van mooie regenponcho’s is steeds ruimer geworden, soms in combinatie met een bijbehorende mooie regenbroek ( ja, die bestaan!).

 

preview collection.