Ben je van plan om een waterdichte broek te kopen?

Het is zeker geen overbodige luxe om een waterdichte broek aan te schaffen. Allereerst natuurlijk om in regen je droog te houden. Maar een waterdichte broek komt ook zeker van pas wanneer je in natte of vieze omgeving een klus moet doen.

De waterdichte broek moet ook wel doen wat het belooft, nl. geen water doorlaten.

Hierbij is het van belang te letten op de mate van waterdichtheid die uitgedrukt wordt in mm.

Van spatjes tot serieuze bescherming - Kies voor een waterkolom die écht droog houdt

Een hoogte van 5.000 mm is niet zo indrukwekkend. Ja, voor een paar spatjes op je waterdichte broek of een wandelingetje om de hoek. Je zou in dit geval beter kunnen spreken van waterafstotend dan van waterdichte stof.  Wil je echt kunnen spreken van een waterdichte broek en wil je -of moet je- nog een flink stuk fietsen, dan moet je toch zeker voor een waterkolom van tenminste 10.000 mm kiezen.

Beter nog is 16.000 mm, dan ben je verzekerd van droog blijven.

Natuurlijk kunnen we een waterdichte broek ook gewoon een regenbroek noemen, maar gelet op de verschillende toepassingen die ik boven noemde gebruik ik nu een waterdichte broek. 

Waterdichte broek van DRIPP RAINWEAR

Kies de juiste balans: Waterdichtheid en ademend vermogen voor een comfortabele regenbroek

Een regenbroek -of waterdichte broek- kan ook best benauwend zijn, zeker als je je flink gaat inspannen. Let er daarom op dat de broek ook een luchtdoorlatende of wel ademende factor vermeldt. Aan te raden is toch wel vanaf 5.000, hoe hoger hoe beter, maar het kan ook niet heel hoog zijn want dat gaat dan weer ten koste van de waterdichtheid.

Een ademende stof kan geen regen doorlaten maar wel waterdamp, wat je produceert wanneer je transpireert.

Bekijk de waterdichte broeken van DRIPP RAIN WEAR

Er is op het gebied van de waterdichte broek of regenbroek veel te koop, in verschillende waterdichtheid- en ademende uitvoeringen. Maar qua design is er nog veel te verbeteren.

Een uitzondering hierop is DRIPP Rainwear, die brengt superleuke waterdichte broeken in een mooi model en mooie klassieke kleuren en prints.

preview collection.