Op zoek naar een nieuw regenpak? Kies voor DRIPP RAINWEAR!

Nederland is een nat landje, dus is een regenpak geen overbodige luxe. En we weten dat het niet fijn is om lang in je natte kleding te moeten blijven lopen wanneer je toch overvallen wordt door een stortbui. I.t.t. een jeans, zal een regenpak snel drogen, mits je een goed regenpak aanschaft.  Een regenpak hoeft ook echt niet meer een onooglijk ding te zijn. In een mooi regenpak kun je gerust zien worden tegenwoordig.

Welk soort regenpak

Een regenpak bestaat doorgaans uit een regenjas en een bijpassende regenbroek. Ze bestaan in allerlei soorten. Het is niet gezegd dat een regenpak altijd een jas heeft, het kan net zo goed een poncho zijn die je over je eigen jas gooit.

Dit heeft het voordeel dat je de poncho weer uit kunt doen wanneer het is opgeklaard, en je toch nog je jas aan kunt houden. Zo ook natuurlijk de regenbroek die je over je eigen broek draagt.

Bij het regenpak wordt bijna altijd een bijbehorend waterdicht tasje geleverd zodat je je regenpak kunt opbergen zonder dat andere spullen nat worden.

regenbroek - regenpak

Waar let je op bij het aanschaffen van een regenpak

Allereerst wil je dat het een mooi regenpak is natuurlijk en dat het comfortabel zit. Maar het moet ook wel aan bepaalde technische eisen voldoen, wil je regenpak ook je echt drooghouden.

Hiervoor kun je het beste kiezen voor een waterdichtheidskolom van minimaal 10.000 mm. (10K)..

Deze waarde moet altijd terug te vinden zijn in het label van je regenpak, zo niet, vraag er dan naar. Hoe hoger het getal in mm, hoe meer je gegarandeerd bent dat je droog blijft

Ook dien je weten wat het ademend vermogen is van de stof om niet bezweet aan te komen op je werk bijv. na het fietsen in je regenpak.

Dit getal wil je niet onder de 3K zien.

De naden van je regenpak

Wat heel belangrijk is -en dat kun je zo zelf zien wanneer je je regenpak binnenstebuiten draait- dat de naden getaped zijn. Anders drupt de regen met alle gemak door de naden heen zelfs door de kleinste gaatjes  en is je regenpak dus niet waterdicht.

Wil je een duurzaam regenpak?

Dat kan. Veel regenpakken zijn gemaakt van polyester. Dat klinkt niet duurzaam maar er zijn fabrikanten die gebruik maken van polyester wat gemaakt is van plastic afval. Zo werkt het merk DRIPP Rainwear samen met Repreve de grootste leverancier van recycled materialen gewonnen uit plastic pet flessen. Hiermee zijn de regenpakken ( een poncho met een regenbroek) 100% duurzaam geproduceerd.

Wil je meer lezen over Repreve: https://repreve.com/

Our collection.