Regenbroeken kopen?

Wear the dripp.

DURABLE WATER
REPELLENT SURFACE 16.000 MM

WIND RESISTANT FINISH AND
BREATHABLE 3K

MADE OF 100% RECYCLED
MATERIALS

Our collection.

REGENBROEKEN, een no-go?

Hoe zien wij regenbroeken?

Dacht je er vroeger niet aan om zo’n afschuwelijke regenbroek te dragen, tegenwoordig is dat wel anders. We weten het nog wel, regenbroeken waren altijd vormeloos, en lomp en altijd zwart of juist knalgeel.

Toch zie je in het straatbeeld nog steeds dat jongeren moeite hebben met regenbroeken, ook al zijn ze een stuk beter geworden qua design. Maar toch, in het algemeen blijven ze saai en wil je er liever niet in een regenbroek gezien worden.

Gelukkig zien we nu regenbroeken waar je wél in gezien kunt en wil worden.

Mooie regenbroeken

DRIPP Rainwear heeft de regenbroeken in een nieuw jasje gestoken. Om te beginnen is het model mooi slank en zijn de regenbroeken uitgevoerd in chique kleuren als beige en groen, maar ook verrassende prints.

De regenbroeken -en ook de poncho’s van DRIPP Rainwear- zijn gemaakt van 100 % recycled materiaal, gewonnen uit recycled PET flessen.

Waterkolom

Wat betekent het nu eigenlijk, waterkolom en hoe hoog moet deze zijn?

De techniek die wordt gebruikt om de stof voor regenbroeken en regenkleding in het algemeen werkt als volgt:

Stel je een smalle grote buis/cilinder voor en daarover wordt een stukje stof van een vierkante centimeter gespannen. Van bovenaf wordt de cilinder gedoseerd gevuld met water. Op het moment dat er één druppeltje water door de stof heen lekt wordt gekeken hoe hoog het water staat in de cilinder. Dit wordt uitgedrukt in millimeter.

Hoe hoger het water staat, dus hoe meer water en dus hoe langer het duurt totdat het stukje stof doorlekt, hoe beter.

Vandaar dat een regenbroek met een waarde van 10.000 mm beter waterdicht is dan een regenbroek met een waarde van 5.000 mm.

“DRIPPS”  DE REGENBROEKEN van DRIPP Rainwear

De broeken en poncho’s van DRIPP Rainwear hebben een waterkolom van 16.000 mm.

Dat biedt ruimschoots bescherming tegen flinke hoosbuien.

Ter vergelijking: de regenbroeken van de Hema hebben waterkolom van 5.000 mm (maar zijn dan ook goedkoop). Zelfs regenbroeken van betere merken zoals AGU, hebben vaak een waterkolom van maar 5.000mm, en daar betaal je dan ook €80,- voor..

Het zal je duidelijk zijn dat hoe hoger de waterkolom, hoe hoger de prijs. Om een voorbeeld te noemen, een GoreTex regenbroek heeft een waterkolom van 28.000 mm, maar ook een prijskaart van 199€.

Ademend vermogen

Een goed middenweg is dus, als je regenbroeken gaat vergelijken een waterkolom rond de 16.000 mm te kiezen, daar kan je prima mee door flinke hoosbuien fietsen.

Wel is het belangrijk om ook naar het ademend vermogen te kijken, dat varieert ook flink. Dit heeft natuurlijk te maken in hoeverre de regenbroeken comfort bieden als je je inspant, want zonder ademend vermogen zweet je je een rotje..

Hoe zit dat met ademend vermogen van onze regenbroeken

Het ademend vermogen wordt uitgedrukt in een RET waarde.  (R.E.T. = Resistance Evaporative Transfert). Dat meet in hoeverre een stof de afvoer van vocht kan reguleren, hoe de stof weerstand kan bieden tegen vocht.

Je wil een R.E.T.waarde die zo laag mogelijk is.

Deze wordt als volgt uitgedrukt <6 (kleiner dan 6); tussen 6 en 12; tussen 12 en 20; >20 (hoger dan 20); of zelfs >40, wat absoluut geen weerstand biedt tegen de afvoer van jouw vocht/zweet.

De regenbroeken met een waarde van onder de 12 R.E.T. zijn prettig en voeren het zweet goed af.

De regenbroeken en poncho’s van DRIPP Rainwear voldoen ruimschoots aan deze voorwaarde met een RET waarde van 3!