Regenbroek met rits

Wear the dripp.

Wat is de grote ergernis van een regenbroek? Dat je veel moet hannesen om dat ding aan te krijgen over je broek.  Zeker als het ineens gaat plenzen en je wil gauw je regenbroek aantrekken. Veel regenbroeken hebben dan ook een rits aan beide benen en dat is natuurlijk al een stuk eenvoudiger.

Maar er is wel degelijk verschil tussen de ene rits en de andere rits bij een regenbroek.

Om te beginnen, het verschil in lengte. Een rits onderaan je regenbroek van een paar centimeter geeft weliswaar enig gemak, maar toch, als je op “grote voet” leeft, kan dat nog een hoop gewurm opleveren. We kunnen eigenlijk wel stellen: hoe langer de rits, hoe beter, hoe makkelijker. Alhoewel hier ook uitzonderingen op zijn, waar ik straks op terugkom.

WATERDICHTE RITSEN

Een rits van ongeveer 60 cm maakt dat je makkelijk in en uit je regenbroek stapt, zonder je schoenen uit te hoeven doen.

Heel belangrijk is, dat de ritsen waterdicht zijn! En dat geldt niet alleen voor de rits aan weerskanten van je benen maar natuurlijk ook voor de rits -indien aanwezig- voor je gulp.

Als dit niet het geval is, sijpelt de regen met het grootste gemak door de tandjes van je rits heen waardoor je na het uittrekken van je regenbroek je een natte plek overhoudt op een nogal ongemakkelijke plek. Niet fijn als je net naar een sollicitatiegesprek gaat…

Natuurlijk geldt dit ook voor de ritsen aan je benen.

REGENBROEK MET RITS KOPEN? GOEDKOOP IS DUURKOOP

Hiermee kom ik op een van de zaken die ene regenbroek duurder maakt dan de andere.

Waterdichte ritsen zijn duur! En zeker als ze komen van de betere fabrieken, want daar is natuurlijk ook weer verschil in.

Hier geldt dus het al oude gezegde goedkoop is duurkoop..

Leopard kiss regenbroek met rits
Regenbroek met rits

EINDELOZE RITSEN

Ook zie je wel eens een regenbroek met ritsen helemaal tot bovenaan aan beide benen. Bij sommige merken zelfs helemaal tot het einde waarbij de trekker uit de rits kan lopen en zie dan maar eens dat allemaal weer om je heen te krijgen. Best een gedoe want vaak zijn de broeken voorzien van een stuk elastisch band en dat wil niet meewerken als je de rits weer in elkaar wil zetten.

Kortom, zoals ik eerder zei, een waterdichte rits in een regenbroek die boven je knie uitkomt is fijn en daarmee kun je makkelijk je broek aan en uit doen, over je schoenen heen.

REGENBROEK MET RITS VAN DRIPP RAINWER

Ik zag deze bij DRIPP Rainwear. Een mooie regenbroek, een mooi model, mooie waterdichte ritsen, mooie kleuren en zelfs leuke prints. Wel een aardig prijsje maar dit is dan ook verdiend door de hoogwaardige kwaliteit én bovendien lief voor het milieu, van 100% recycled materiaal.

Opzoek naar een regenbroek met rits?